سه روش قیدگذاری ابعادی در اسکچ سالیدورک

3 روش قیدگذاری ابعادی در اسکچ سالیدورک

در سالیدورک همانطور که میدانید قیدهای ابعادی در اسکچ در کنار قیدهای هندسی برای تعریف کامل ترسیم بکار میروند. سالیدورک در هر نسخه جدید نرم افزار قابلیت های جدید و بهبود یافته ای را می افزاید که می تواند تجربه کاربر را کاملاً تغییر دهد. یکی از این قابلیت ها که در نسخه 2024 به محیط اسکچ اضافه شد در ارتباط با قیدگذاری ابعادی اسکچ بوده و با نام  Sketch Dimension Previews شناخته میشود.

به بهانه این قابلیت جدید در این مقاله مروری خواهیم داشت به روشهای قیدگذاری ابعادی اسکچ در سالیدورک و در عین حال این قابلیت جدید را نیز بررسی خواهیم کرد.


اهمیت قیدگذاری در سالیدورک

همانطور که میدانید روش متداول در رسم اسکچ در سالیدورک این است که ابتدا اسکچ به صورت تقریبی مشابه آن چیزی که در طراحی وجود دارد رسم شده و سپس توسط قیدهای هندسی و قیدهای ابعادی به صورت کامل تعریف می‌شود. اگر چه در نرم‌افزار سالیدورک لزومی برای تعریف کامل اسکچ وجود ندارد اما از نظر طراحی مهم است که زمانی که شما اسکچ را رسم می‌کنید تمامی پارامترهای ابعادی و هندسی آن را مطابق با هدف طرح یا همان Design Intent به درستی در اسکچ ایجاد کنید. بنابراین بهتر است به عنوان یک روش خوب همیشه در نظر داشته باشید که یک اسکچ باید به صورت کامل تعریف شود.

برای قیدگذاری ابعادی در اسکچ سالیدورک سه روش وجود دارد که روش سوم در ورژن ۲۰۲۴ به آن افزوده شده است در این مقاله در ارتباط با هر سه روش صحبت خواهیم کرد.


روش اول: استفاده از Smart Dimension

متداول‌ترین روش برای ایجاد قیدهای ابعادی در اسکچ سالیدورکس استفاده از دستور Smart Dimension می‌باشد.

قیدگذاری

پس از اجرای این دستور با انتخاب هر یک از آیتم‌های موجود در ترسیم،  پارامتر ابعادی متناسب با آن به نمایش درآمده و با کلیک روی صفحه نمایش پنجره با نام Modify باز می‌شود. در این پنجره  کاربر می تواند مقدار عددی مورد نظر را وارد کرده و با کلیک روی دکمه ok قید ابعادی ایجاد میشود.

روش اول: استفاده از Smart Dimension

روش دوم: وارد کردن ابعاد همزمان با رسم اسکچ

روش قبل اگرچه کاربردی می‌باشد اما می‌تواند سرعت در ترسیم را کاهش دهد. چون که ابتدا می‌بایستی ترسیم را انجام داده و سپس قیدهای ابعادی را در مرحله بعد ایجاد کرد. اما در نرم‌افزار روشی وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد همزمان با رسم اسکچ بتوانید قیدهای ابعادی را وارد کنید.

برای فعال کردن این گزینه باید به قسمت تنظیمات سالیدورک رفته و در زیر مجموعه اسکچ گزینه های مطابق شکل زیر فعال شوند.

روش دوم: وارد کردن ابعاد همزمان با رسم اسکچ

پس از فعال سازی این گزینه ها هنگام رسم اسکچ یک باکس در کنار هر آیتم ظاهر می‌شود که به کاربر اجازه می‌دهد با وارد کردن عدد به صورت مستقیم قید ابعادی را ایجاد کند.

روش دوم: وارد کردن ابعاد همزمان با رسم اسکچ

روش سوم: استفاده از ابعاد پیش نمایش

روش سومی که در ورژن ۲۰۲۴ به نرم‌افزار افزوده شد گزینه‌ای با نام Preview Sketch Dimension می‌باشد. برای فعال سازی این گزینه مانند قبل باید به قسمت تنظیمات سالیدورک رفته و در قسمت اسکچ گزینه را مطابق شکل زیر انتخاب کرد.

روش سوم: استفاده از ابعاد پیش نمایش

با فعال سازی این گزینه، پس از پایان رسم اسکچ در صورتی که روی هر کدام از اجزای تشکیل دهنده آن کلیک شود پیش نمایشی از پارامتر ابعادی مرتبط با آن به نمایش درآمده و کاربر این انتخاب را دارد تا با کلیک روی آن پنجره modify را فراخوانی کند. با وارد کردن عدد مورد نظر قید ابعادی ایجاد میشود.

روش سوم: استفاده از ابعاد پیش نمایش

ویدئوی آموزشی

در ویدئوی آموزشی زیر هر سه روش به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا